Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Măieruș
Homorod
Victoria
Hârseni
Vulcan
Zărnești
Ciucurova
Dăeni
Jijila
Jurilovca
Mila 23
Sarighiol de Deal
Valea Nucarilor
Stejaru
Peceneaga
Codlea
Apața
Augustin
Făgăraș
Sulina
Acasă > Despre proiect

Despre proiect

Existența abandonului școlar la nivelul celor două județe, precum și existența riscului de părăsire timpurie a școlii, a determinat găsirea unor măsuri de prevenire a celor două fenomene.

Prin proiectul Educația în Comunitate – Drum cu prioritate! au fost identificate numeroase comunități unde există persoane care au abandonat școala sau cu risc crescut de abandon școlar, cele mai multe din aceste comunități fiind din mediul rural. Intervenția prin proiect  este cu atât mai necesară cu cât, deși fenomenul de părăsire timpurie a școlii este des cuntificat în statistici, persoanele din această categorie sunt dificil de identificat și implicat în intervenții de lungă durată.

Prezentarea proiectului "Educația în comunitate – Drum cu prioritate!"... mai mult »

Obiectivul principal al proiectului este reducerea abandonului școlar la nivelul județelor Tulcea și Brașov, prin dezvoltarea unor măsuri educaționale adaptate de intervenție în 16 comunități identificate. ... mai mult »

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea Inspectoratul Școlar Județean Tulcea este organ descentralizat de specialitate subordonat Ministerului Educației și Cercetării Științifice și acționează... mai mult »

Inspectoratul Școlar Județean Brașov Inspectoratul Școlar Județean Brașov este organ descentralizat de specialitate subordonat Ministerului Educației și Cercetării Științifice și acționează... mai mult »

Grupurile țintă - Elevi cu risc de părăsire timpurie a şcolii: 800 - Persoane care au părăsit timpuriu şcoala: 100 - Persoane care nu au absolvit învăţământul obligatoriu: 100 Unitățile... mai mult »

Principalele activități ale proiectului Managementul proiectului; Informarea și publicitatea; Dezvoltarea programului A doua șansă; Dezvoltarea programelor de educație de tip Școală... mai mult »

Indicatori - Numărul de persoane care au beneficiat de consiliere/orientare – măsuri preventive de părăsire timpurie a şcolii: 800 - Numărul de participanţi la programe de educaţie de tip... mai mult »

Rezultatele propuse 200 persoane cuprinse în programul A Doua Șansă; 800 participanți la programul Școală după Școală; 20 acțiuni locale de tip caravană; 2 dezbateri publice județene; 1... mai mult »Beneficiar:
Partener:

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.