Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Măieruș
Homorod
Victoria
Hârseni
Vulcan
Zărnești
Ciucurova
Dăeni
Jijila
Jurilovca
Mila 23
Sarighiol de Deal
Valea Nucarilor
Stejaru
Peceneaga
Codlea
Apața
Augustin
Făgăraș
Sulina
Acasă > Noutăţi > 13 august 2015 - Lansarea proiectului ”Educația în comunitate – Drum cu prioritate!”

13 august 2015 - Lansarea proiectului ”Educația în comunitate – Drum cu prioritate!”

Joi, 13 august 2015, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a organizat conferința de lansare a proiectului Educația în comunitate – Drum cu prioritate!, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

Timp de 6 luni (iunie – decembrie 2015), inspectoratele școlare din cele două județe vor reintegra în sistemul de educație 200 de persoane care au abandonat școala, printr-un program A Doua Șansă, adaptat și flexibil, care să susțină și să faciliteze finalizarea educației de bază.  Totodată, se va realiza sprijinirea a 800 de elevi aflați în risc de abandon școlar din județele Tulcea și Brașov printr-un program accesibil de tip Școală dupa Școală. Atât beneficiarii programului A Doua Șansă, cât și cei din programul Școala după Școală vor beneficia de consiliere psiho-pedagogică, orientare școlară și profesională, asigurată de personal specializat.

La conferință a fost prezentată viziunea inovatoare a proiectului determinată de caracterul integrat al serviciilor oferite beneficiarilor și de dezvoltarea unei campanii de comunicare și conștientizare ca o formă de reflectare a viziunii și misiunii proiectului în ansamblul său.

Evenimentul a reunit peste șaizeci de participanți, reprezentanți ai Inspectoratelor școlare județene Tulcea și Brașov, ai Ministerului Educației și Cercetării Științifice, ai unităților de învățământ preuniversitar, reprezentanți ai comunității locale și jurnaliști.

 

Galerie Foto

Beneficiar:
Partener:

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.